↑ Torna a Relacionats

Kinesiologia

La Kinesiologia és l’estudi del llenguatge del cos humà. La seva pràctica i estudi s’està desenvolupant de forma espectacular a tot el món entre naturòpates, metges i terapeutes. La raó d’això és que qualsevol naturòpata, metge, quiropràctic, acupuntor, osteòpata, psicoterapeuta o homeòpata pot utilitzar aquest mètode en benefici propi, contribuint així a fer la seva teràpia d’una manera més precisa i eficaç.

La Kinesiologia va néixer als anys 60 als Estats Units, a partir d’un nucli de quiropràctics entre els quals va destacar el Dr. Goodheart, que van començar a demostrar la relació entre determinats músculs, amb òrgans, funcions i meridians d’acupuntura. Més tard es van anar integrant dins la Kinesiologia altres disciplines com l’acupuntura, la quiropràxia, les teràpies emocionals, l’osteopatia o la teràpia nutricional, enriquint-la notablement.

Una màxima de la Kinesiologia és la frase “el cos no menteix mai”, sempre que se sàpiga interpretar el seu llenguatge. El cos es concep com un bio-ordinador que ens informarà dels seus desequilibris i necessitats. Existeix tot un sistema de llenguatge binari i tests, capaços de realitzar qualsevol pregunta al cos i de comprendre la seva resposta. L’ull clínic del terapeuta és important, però amb el domini de la Kinesiologia, el cos és el que envia i decideix el diagnòstic que fem i la teràpia que escollim.

Amb el mètode kinesiològic, podem precisar quins són els problemes principals i quins els secundaris, si són de trastorns orgànics o alteracions energètiques d’un meridià d’acupuntura, problemes d’esquena o columna, si hi ha un trastorn psíquic o emocional, així com també si es tracta d’un cas amb estats carencials de vitamines, minerals, oligoelements, etc.

La kinesioteràpia per tant, és el conjunt de tractaments, que serveixen per testar i comprovar què necessita el pacient, si estructural, químic, nutricional, emocional o energètic, realitzant després la teràpia preferent que demana el propi cos: acupuntura, elements nutricionals, Flors de Bach, Fitoteràpia, massatges, psicoteràpia energètica, etc.

La Kinesiologia a part de tot lo esmentat anteriorment també ens pot servir per diagnosticar al pacient des de la consulta si el seu cos està rebent els efectes d’una geopatia. Fins i tot podem saber si aquesta geopatia que l’afecta ho fa en el moment present o bé és el resultat d’haver estat descansant o treballant en una zona geopatògena en algun moment del passat.

Una vegada detectat l’efecte d’una geopatia en un pacient, el kinesiòleg el derivarà normalment a un expert en la matèria, en aquest cas un geobiòleg perquè realitzi l’estudi de la vivenda o el lloc de treball del pacient per tal d’evitar l’exposició a la zona geopatògena.