Agenda

1 de maig de 2015 – Berga (Barcelona)

FIRA DE MAIG 2015

Com cada any GEOSANS i CLAU21 tornen a ser presents a la Fira de l’1 de Maig a Berga. Enguany hem fet una disseny de l’estand per presentar, a part de les 4 àrees de l’empresa, la nova botiga on-line de material per bioconstrucció i prevenció de camps electromagnètics.

Per presentar la nova botiga www.materialbioconstruccio.com, a part del plafó explicatiu, teníem mostres de productes tan variats com; aïllaments naturals de cotó reciclat i llana d’ovella, pintures i vernissos ecològics sense químics, descalcificadors d’última generació que no necessiten ni sals ni connexió elèctrica, filtres de carbó actiu per potabilitzar l’aigua, telèfons inalàmbrics de baixa radiació per no renunciar a la comoditat de la manera més saludable, fundes per mòbil confeccionades amb tela apantallant que permeten trucar sense rebre la radiació del mòbil, auriculars amb tub d’aire, mostres d’argila i calç per fer revestiments, etc.

Amb una molt bona afluència de públic, aquest any el temps hi va acompanyar, podem valorar molt positivament aquesta edició de la Fira.

_______________________________________________________________________________________

Del 5 al 8 de setembre – Les Comes – Súria (Barcelona)

UN GRAN HOMENATGE A LA NOSTRA MARE TERRA!
Homenatge a la Terra – Montserrat 2013, és un punt de trobada, de celebració per a totes aquelles persones que senten en el seu interior la inquietud del canvi. Volem reunir a mestres i pensadors que estan treballant en un nou paradigma, en una visió nova del futur de la humanitat.
Ho volem fer de manera holística, per aquest motiu convidem a persones, associacions i grups que vulguin compartir les seves experiències i coneixements amb els altres. Des de la consciència i les creences, des de propostes d´ordre social com la salut, l´educació, l´economia, l´ecologia, l´alimentació, experiències noves d´organització social, etc.. També volem que ens acompanyi la cultura a través de l´expressió de l´art, la música, el circ i altres manifestacions que puguem incorporar.
La manera de fer possible aquest projecte consisteix en un programa de quatre dies de trobada a Les Comes- Súria (Barcelona), a l´abric de Montserrat.
Amb aquest fi, estem preparant un espai d´acampada per a allotjar entre 2000 i 3000 persones que vulguin estar un o més dies o tota la celebració. També esperem a tots aquells que vulguin assistir de manera puntual, per a participar en alguna de les activitats que proposem.
Disposem de 6 sales amb diferents aforaments per a realitzar algunes activitats.
Hem creat dos grans espais per a les activitats més multitudinàries: un escenari per a conferències, taules de debat i manifestacions artístiques. Un espai per a les manifestacions de caràcter espiritual, que consisteix en un cercle de pedres traçat a terra i un altar sense símbols amb vistes a Montserrat (en definitiva oferim un trosset de Terra). Espais per a practicar ioga i altres disciplines a l´aire lliure. Un poblat de tipis per a allotjar-se i compartir amb les cultures indígenes convidades.
Un espai d´informació per a les entitats sense ànims lucratius que vulguin ser-hi presents al llarg dels quatre dies per a informar dels seus projectes i activitats a tots els participants. Una zona d´spa de teràpies per a sanar-se i relaxar-se. Un espai de menjadors amb diversitat d´alimentació per a respectar tots els hàbits. Una zona infantil per a ensenyar i entretenir als nens, espais expositius i una sala de documentals permanent.
La nostra organització no té ànim de lucre, de manera que ningú rep més gratificació que la satisfacció de participar en fer possible aquest esdeveniment.
Us esperem del 5 al 8 de setembre de 2013, a Les Comes (Súria),  província de Barcelona.

29 i 30 de juny al CCIB – Centre de Convencions Internacional de Barcelona (Fòrum).

ECOVERD – Fira de cooperació i sostenibilitat

La Fira EcoVerd es presenta com un referent internacional dedicada a la responsabilitat social en aspectes de cooperació, ecologia i medi ambient.

No és només un esdeveniment comercial sinó una oportunitat de relacions humanes basades en el respecte i la responsabilitat per al bé comú.

_______________________________________________________________________________________

Foto de portada11 i 12 de maig de 2013 a Tavertet

VI JORNADES DE CONSTRUCCIÓ ECOLÒGICA

Conferències i tallers relacionats amb la construcció ecològica. Aquest any l’Eduard Llop de Geosans hi ha participat com a membre de la Xarxa Ecoarquitectura Gabi Barbeta fent la xerrada sobre revestiments amb terra dins la seva tasca a Clau21 Bioconstrucció.

_______________________________________________________________________________________

Del 20 al 21 d’abril de 2013 al Passeig Lluís Companys i Parc de la Ciutadella de Barcelona

18a FIRA PER LA TERRA

Artesania, creixement personal, cura de la salut i teràpies, educació, energies renovables, productes i serveis, solidaritat…

Després dels èxits assolits en les edicions passades, l’associació Dia de la Terra – Catalunya us torna a convocar per participar una vegada més en la Fira per la Terra – Mercat de la Terra.

_______________________________________________________________________________________

Del 25 al 28 d’abril de 2013 – Palau Sant Jordi – Barcelona

BIOCULTURA  Fira de productes ecològics i consum responsable. (20ª edició)

BioCultura és la fira més important de tot l’estat espanyol i una de les més rellevants del sud d’Europa i de l’arc mediterrani. Aquest any, en la seva edició barcelonina, espera més de 700 expositors i uns 70.000 visitants al Palau Sant Jordi. Seran més de 16.000 referències de productes d’alimentació ecològica, que formen el major sector de la fira. Però el sector alimentari no és l’únic. L’acompanyen altres, com són els productes per a la higiene i la cosmètica amb ingredients certificats, tèxtil orgànic; ecomaterials, mobles i decoració per a l’habitatge, energies renovables, teràpies i medicines complementàries, estalvi i reciclatge, ecologia, medi ambient, turisme rural i cases de repòs, joguines, artesanies, música, llibres i revistes.

A BioCultura, el públic troba una oferta comercial, cultural i professional variadíssima que transforma la visita en un acte lúdic, social, imprescindible per a aquest nou món que ens espera després del gran canvi que s’està produint a tot el planeta.

_______________________________________________________________________________________

Del 8 al 10 de març de 2013 – Lleida

FIRA NATURA

Després de 14 anys de vida, Fira Natura es va consolidant com la segona fira del sector més important de tota Catalunya.

És una fira on es troben representats de diferents sectors com: productors ecològics i alimentació biològica, empreses dedicades a la bioconstrucció i energies renovables, ONG’s, artesans, medicina natural, turisme sostenible…

És una fira que s’ha convertit en un espai de sensibilització, amb una forta component social i cultural, on el visitant pot passar tot el dia participant en un extens programa d’activitats, tallers, projeccions, conferències…

_______________________________________________________________________________________

2 de desembre de 2012 – Taradell

FIRA OBRINT LA MENT – Espiritualitat i teràpies alternatives.

Ràdio Taradell i el programa Obrint la ment, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Taradell, organitzen aquest cap de setmana la primera Fira Obrint la ment, espiritualitat i teràpies alternatives. El certamen es celebrarà al Centre cultural Costa i Font durant el disssabte al vespre i  tot el diumenge.

Dissabte a 2/4 de 8 del vespre es farà la presentació de la fira i una xerrada de Manuel Gurrea sota el títol “El perquè del 2012″. L’acte acabarà amb meditació musical.

El diumenge acollirà totes les activitats en diferents espais i durant tot el dia. A la sala del mig, entre d’altres, a partir de les 9 del matí s’hi farà una classe de ioga, una xerrada sobre equinoteràpia, una conferència sobre Reiki, juntament amb xerrades sobre astrologia i contes espirituals. A la Sala Lluïsos s’hi farà una xerrada sobre tècniques de concentració, els beneficis del massatge o la numerologia tàntrica.

La sala gran concentrarà de 10 del matí a 8 del vespre l’exposició d’estands de productes naturals i tastets de diferents teràpies. L’entrada a la fira només costarà un euro.

_______________________________________________________________________________________

8, 9 i 10 de juny de 2012 – Girona

ECO-SÍ

Reguem la llavor amb optimisme, humor i esperança. És el lema d’enguany de la fira i fil conductor de totes les activitats, conferències, tallers i exposicions.

Tornarem a comptar amb persones mediàtiques, compromeses en el treball per un món millor, que en l’edició anterior van omplir la fira de color i esperança i vam tenir un gran nombre de visitants.

_______________________________________________________________________________________

17, 18 i 19 de maig de 2012 – Barcelona

bam – CONGRÉS DE BIOARQUITECTURA MEDITERRÀNIA

Un projecte nascut a Barcelona, que fomenta les bones pràctiques en arquitectura i un desenvolupament sa i positiu de persones conscients de l’entorn natural i antròpic.

Organitzem activitats i iniciatives per a professionals i interessats en l’arquitectura i en el sector de la construcció per promoure l’intercanvi d’experiències i l’adquisició de coneixements pràctics. Oferim escenaris per a connectar a persones, estructures i pensaments.

_____________________________________________________________________________________________

3, 4, 5 i 6 de maig de 2012 – Palau Sant Jordi – Barcelona
Alimentació ecològica – Cosmètica – Bioconstrucció – Energies Renovables – Teràpies i Salut
Biocultura és el punt de trobada dels professionals que volen acostar-se al món dels productes respectuosos amb la vida.  Particulars, empresaris, botiguers, prescriptors, importadors, exportadors, cuiners i professionals de moltes altres arts i disciplines acudeixen a BioCultura com el lloc on segur trobaran respostes.
_____________________________________________________________________________________________
17 i 18 de març de 2012 – Manresa
La fira es celebrarà la primavera del 2012 al Palau Firal de Manresa.  Aquesta serà de caràcter nacional i vol ser una alternativa a les fires de la mateixa temàtica de Madrid i Barcelona.
El Palau Firal de Manresa compta amb 3.500 m2 d’exposició a la planta baixa i a més disposa de diverses sales totalment condicionades per a realitzar les conferències que tenim preparades.
A CUIDA’T trobareu 3 seccions diferenciades:
1 – Estands  i carpes comercials i d’informació sobre les diferents teràpies.
2 – Demostracions i activitats d’algunes teràpies concretes: massatges, ioga, tai-txi
3 – Xerrades, taules rodones i conferències sobre el món de les teràpies.
____________________________________________________________________________________________
9, 10 i 11 de març de 2012 – Lleida
Després de l’experiència a Ecoviure Manresa, la nostra pròxima cita serà a Fira Natura, una fira que es va consolidant com la segona fira del sector més important de tota Catalunya. On es troben representats diferents sectors com: productors ecològics i alimentació biològica, empreses dedicades a la bioconstrucció i energies renovables, ONG’s, artesans, medicina natural, turisme sostenible… Fira Natura s’ha convertit en un espai de sensibilització, amb un fort component social i cultural, on el visitant pot passar tot el dia participant en un extens programa d’activitats, tallers, projeccions, conferències…
____________________________________________________________________________________________
17 de desembre de 2011 – Santa Eulàlia de Ronçana
Aquest dissabte dia 17 de desembre, Clau21, Geosans i Ciments Collet vam tenir el plaer de participar en la visita guiada a L’Escola Bressol “La Font del Rieral” de Santa Eulalia de Ronçana. La visita va ser organitzada per la Xarxa Ecoarquitectura Gabi Barbeta que ens va mostrar la seva obra més carismàtica.
Es tracta d’un edifici pensat per als nens. No es una arquitectura només per ser vista sinó per sentir, respirar, jugar i vibrar beneficiant així el creixement dels petits i tenint present que l’úter de la mare és el racó del que provenen.
Un edifici de pura consciència i intenció, fang i amor en conseqüència amb la salut mental i espiritual dels nens. El futur està a les seves mans i per tant si volem desviar el rumb actual, hem d’educar, viure i habitar d’una altra manera. Estem parlant de créixer en escoles vives, bioconstructives, ressonadores i harmonitzants, on tot sigui pur ressentir del potencial intern de cada ésser. Per això, en tot el procés de materialització de la idea, s’ha cuidat la forma de treballar, pactar i dialogar possibilitant que l’amor humà perduri impregnat en els seus murs. Aquestes intencions, pensaments, desitjos i afecte es veuen potenciats al seu torn per una dilució homeopàtica de quars rosa i flors de Bach en tots els blocs.
La forma general respon a criteris de proporció àuria i geometria sagrada basada en els angles solsticials, amb criteris recuperats dels antics mestres europeus constructors de catedrals.
Cada aula té una proporció i color específics, on l’hexàgon coronat per una cúpula és el dominant, promovent així el treball en cercle tan usual a les escoles bressol.
El disseny bioclimàtic empleat combina l’estructura tradicional de murs de càrrega amb murs trombe i grans obertures a la cara sud per a la captació solar. escola Escola Sta. Eulalia de Ronçana

____________________________________________________________________________________________

14, 15 i 16 d’octubre de 2011 – Manresa

Fira ECOVIURE – Vida ecològica en un món sostenible i solidari

GEOSANS participarà per primera vegada en aquesta Fira de la Catalunya Central juntament amb CLAU21 BIOCONSTRUCCIÓ i CIMENTS COLLET, presentant un estand que relacioni tots els aspectes a tenir en compte a l’hora de tenir una vivenda saludable, des de les radiacions fins a la construcció passant pels materials naturals i ecològics.

Us hi esperem!

_____________________________________________________________________________________________

3 i 4 de setembre de 2011 – Ripoll

III Fira de teràpies naturals i energètiques

Parades d’artesania, productes ecològics, teràpies al carrer, tallers i conferències.

Estem vivint en uns moments que més que mai necessitem trobar el nostre equilibri (físic, mental i espiritual) i hem d’aprendre a alliberar-nos de les nostres pors, per així millorar la nostra salut i qualitat de vida. Existeixen una gran diversitat de tècniques que ens poden servir d’eina per assolir aquests objectius, conèixer-les i utilitzar-les està a les nostres mans.

El propòsit principal continua essent donar a conèixer les teràpies complementàries. Es per aquest motiu, que sorgeix la idea d’aproximar, en forma de fira, totes aquestes teràpies, ja sigui en estants, tallers o conferències.

_______________________________________________________________________________________________

18 i 19 de juny de 2011 – Hostalric

Fira de Teràpies Alternatives i Sostenibilitat

Amb la intenció de celebrar una mostra informativa i demostrativa de diverses activitats, teràpies, professionals, centres i molt més, sempre complementaries a la medicina tradicional. Ademés en aquesta nova edició volen incorporar noves especialitats : Bio-Hort, Desenvolupament Sostenible, Bioconstrucció, Menjar Sà i Turisme Responsable.

La intenció és donar a conèixer, de diverses maneres, activitats, tècniques, exercicis, meditacions,…. amb professionals dels sectors per poder posar en contacte, el públic interessat amb els professionals.

____________________________________________________________________________________

11 i 12 de juny – Santuari de Pinós (Solsonès)

MASIES + SOSTENIBLES

Jornades de debat, mostra d’empreses del sector i activitats per fer en família. 

Es tracta d’unes jornades de debat per aprofundir en propostes de rehabilitació i construcció per a millorar l’habitabilitat, reduir l’impacte ambiental i les despeses econòmiques en habitatges aïllats.

El dissabte 11 de Juny, de 18:00 a 19:30 s’organitza la taula debat :

Rehabilitar per augmentar la sostenibilitat i preservar el patrimoni de les masies, és compatible?

___________________________________________________________________________________________________________________

3, 4 i 5 de juny de 2011

ECO-SÍ – Fira de Girona

Els eixos temàtics de la fira seran: l’alimentació, l’educació, la salut, la bioconstrucció, l’art-creativitat i l’ecoturisme.
Quan es parla de la biodiversitat ens referim al nostre territori, bancs de llavors, races autòctones, tècniques d’agroecologia, biodinàmica,  escola de pastors, apicultura ecològica. També es parlarà de  l’educació conscient, propostes de la nova educació. L’eix de la cuina alternativa es tractarà des de diferents perspectives. De la salut, es farà referència als remeis casolans i teràpies alternatives per  humans, animals i vegetals. La bioconstrucció parlant dels materials, tècniques, professionals de l’arquitectura sostenible, de la construcció , ecoviles i experiències viscudes en la bioconstrucció de la pròpia casa, i per últim l’ecoturisme, on es donaràn a conèixer viatges i vacances sostenibles, propostes d’ecoallotjaments i rutes màgiques.

______________________________________________________________________________________________

13, 14, 15 i 16 de maig de 2011

Biocultura 2011 – Fira de productes ecològics i consum responsable.

Com a socis de Geonatura, ens podreu trobar el diumenge dia 15 a l’stand 113 de l’associació.

El mateix diumenge a les 17 hores tindrà lloc a la sala de conferències del mateix recinte firal la presentació del llibre El Compromiso Secreto de Pere Vila a càrrec de Rosa Prat de Geosans i el mateix autor.

______________________________________________________________________________________________________________________

7 i 8 de maig de 2011

IV Jordanes de Construcció Ecològica EcoArk. Una bona manera d’estar al cas de les novetats del sector per poder oferir un millor servei als nostres clients.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

30 d’abril i 1 de maig de 2011

Fira de maig 2011 a Berga.

Geosans hi serà present davant mateix de l’oficina de Clau21 Immobiliària, al Passeig de la Indústria, 40 de Berga.

_________________________________________________________________________________________________________________________

24 d’abril de 2011

Presentació del llibre El Compromiso secreto de Pere Vila

La Font del Balç (Gironella) a les 19 hores. La presentació anirà a càrrec de Medard Castillo, Rosa Prat i el mateix autor.

www.elcompromisosecreto.com